sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Onko homoseksuaalisuus sairaus?

Päädyttyäni eilen siihen ajatukseen, että voisin olla homoseksuaali, heräsi tietenkin kysymys onko minussa jotain vikana? Onko homoseksuaalisuus sairaus?

Miksi toiset kiinnostuvat vastakkaisesta sukupuolesta ja toiset samasta?

Onko homoseksuaalisuus jokin valmistusvirhe? Valmistusvirhe siitä näkökulmasta, että kaksi miestä tai kaksi naista ei voi lisääntyä keskenään. Luonto ei ole sitä niin tarkoittanut ihmisen kohdalla.

Mistä siis on kyse?

Onneksi kaverini oli juuri lähettänyt sähköpostia, jossa oli linkki videoon, joka kertoo ihastumisesta ja rakastumisesta. Ja tuosta videosta löysin yhden vastauksen kysymykseeni.

Teorioita on monia, mutta minusta tämä selitys kuulosti uskottavalta.

Mistä homoseksuaalisuus johtuu?

Videolla esiintyvän tutkijan mukaan homoseksuaalisuus on synnynnäinen ero aivojen rakenteessa.

Raskauden 6-8 viikon aikana aivot erilaistuvat joko miesten tai naisten aivoiksi.

Homoseksuaalisilla miehillä on tässä vaiheessa alhaisempi testosteroni taso ja heille kehittyvät naismaisemmat aivojen rakenteet. Tästä johtuen he myöhemmällä iällä ihastuvat miehiin.

Homoseksuaalisilla naisilla taasen kehittyvät miesmäisemmät aivojen rakenteet ja he ihastuvat myöhemmällä iällä naisiin.

Ero näkyy selvimmin hypotalamuksessa, joka säätelee seksuaalisuutta.

(Lähde: alkaen 9:18 videolla http://areena.yle.fi/tv/1979783)

Testi homoseksuaalisuuden selvittämiseksi

Jos ero näkyy aivoista, varmasti voisi kehittää, jos ei ole jo olemassa, testin homoseksuaalisuuden toteamiseksi. Jos se johtuu rakenteellisesta erosta, pitäisihän sen sitten olla todettavissa. Vai vaatiiko toteaminen aivojen aukileikkauksen mikä ei tietenkään ole ongelmaton ja helppo testi.

Mutta jos homoseksuaalisuudessa olisi kyse näin yksinkertaisesta asiasta, kuin aivojen rakenteesta, se olisi todettavissa. Tällöin seksuaalisuutensa kanssa kamppailevat voisivat saada tieteellisen vastauksen siihen, mikä heidän suuntauksensa on.

Toisaalta tästä herää ajatus, että jos kyse on aivojen rakenteesta, voidaan homoseksuaalista ihmistä pitää vammaisena. Hänelle on syntynyt kehitysvamma sikiössä. Vamma, joka estää häntä lisääntymästä rakastamansa puolison kanssa. Ei kovin kaunis ajatus.

Loppujen lopuksi tärkeintä on onnellisuus

Ihan sama oletko hetero, bi vai homo, niin minusta tärkeintä on, että löydät rinnallesi ihanan puolison, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut. Minusta se on tärkeintä.

Jos minä olen onnellisempi miehen kanssa, niin olen sitten miehen kanssa. Mutta jos olen onnellisempi naisen kanssa, niin olen sitten naisen kanssa.

Minusta on lohdullista, ettei tarvitse etsiä tietyn sukupuolista puolisoa. Riittää, että osuu oikea ihminen kohdalle. Eikä sillä ole väliä mitä sukupuolta hän on.

Mutta onko sukupuolella väliä minulle? Sitä minä tässä juuri olen selvittämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.